Brezglutenski pustni krofi

Sestavine za pustne krofe brez glutena:

  • 280 g brezglutenske moke Finax
  • 280 g brezglutenske moke Schär mešanica C
  • 40 g topljenega masla/margarine
  • 60 g sladkorja
  • 4 rumenjaki
  • 300 g mlačnega mleka/riževega napitka
  • 1 žlica ruma
  • 1 vanilin sladkor
  • lupina 1 bio limone
  • 6 g soli
  • 40 g kvasa

 

Priprava:

Kvas drobno razdrobimo in mu prilijemo mlačno mleko ter žličko sladkorja. Pokrijemo in pustimo nekaj minut, da kvas začne delovati. V večjo posodo damo maslo, sladkor, rumenjake, rum, vanilin sladkor, limonino lupinico in sol ter penasto premešamo. Dodamo moko in kvasno osnovo ter premešamo in zgnetemo v testo.  Če je testo premehko, mu dodamo še malo moke. Zgneteno testo pustimo nekaj časa počivati, da popusti testeni krč, nato ga razdelimo na kose teže cca 100g.

Iz kosov testa oblikujemo lepe okrogle krofe in jih odlagamo na pomokan prt ter pustimo vzhajati. Dobro vzhajane krofe polagamo z glavo navzdol v vroče olje (160°C) in jih pokrite cvremo 3 minute. Nato jih obrnemo in odkrite cvremo še 2 minuti na drugi strani. Vzamemo jih iz olja in položimo na papirnato brisačo, da se dobro odcedijo. Po želji jih napolnimo z marmelado ter potresemo s sladkorjem v prahu.

Nasvet: Namesto sončničnega olja za cvrtje raje izberite repično olje ali še bolje kokosovo olje. Kokosovo olje ima najvišjo temperaturo smoljenja in ne proizvaja transmaščob, zato je idealno za cvrtje.

Novo

Preselili smo se na Medvedovo 16, Kamnik. V naši ponudbi so unikatni izdelki več kot 100 ...

NOVO

Iščemo kuharja ali kuharico, natakarico ali natakarja in občasno pomoč na cateringu. Če te ...

Zimski delovni čas (od 8.10.2018 do 31.3.2019)   PON. - ČET.: od 9.00 do 21.00 ...

V gostilni Majolka lahko brezplačno najamete prostor za sestanke, srečanja, promocije, vendar ob ...