Bučni njoki


- buča 1kg
- pšenična bela moka 300g
- 2 jajci
- 1 rumenjak
- Sir - edamec 100 g
- maslo 50 g
- parmezan 60 g
- poper, sol, muškatni orešček, žajbelj

 
Bučo narežemo na kocke in jo v slani vodi kuhamo 20 minut, nato jo dobro odcedimo, ohladimo in pretlačimo. V bučni pire vmešamo moko, jajca, rumenjak in nariban sir. Solimo, popramo in dodamo muškatni orešček. Dobro pregnetemo, da dobimo lepo testo. Za 1 uro ga postavimo v hladilnik. Iz testa oblikujemo njoke, ki jih nato skuhamo v slani vodi. Kuhani so, ko priplavajo na površino. Maslo stopimo in vanj vmešamo sesekljan žajbelj. Z maslom zabelimo kuhane njoke in jih potresemo s parmezanom.

Novo

Preselili smo se na Medvedovo 16, Kamnik. V naši ponudbi so unikatni izdelki več kot 100 ...

NOVO

Iščemo kuharja ali kuharico, natakarico ali natakarja in občasno pomoč na cateringu. Če te ...

Zimski delovni čas (od 8.10.2018 do 31.3.2019)   PON. - ČET.: od 9.00 do 21.00 ...

V gostilni Majolka lahko brezplačno najamete prostor za sestanke, srečanja, promocije, vendar ob ...