Domači kruh

- 750 g moke
- 25 g svežega kvasa
- 2 čajni žlički sladkorja
- 3 čajne žličke soli
- cca 0,5 l mlačne vode
- 1 jedilna žlica olja, boljše je olivno

 

V skodelico damo mlačno vodo, nadrobljen kvas in žličko soli. Premešamo in pustimo, da kvasec vzhaja.

V skledi zmešamo m oko, žličko sladkorja in sol. V sredino naredimo jamico in vlijemo olje in kvasec. Premešamo in gnetemo tako dolgo, da dobimo elastično testo, ki samo odstopi od sklede.  Pregneteno testo pustimo na toplem vzhajati, da naraste na dvojno količino. Ko je dovolj vzhajano, ga ponovno še enkrat na roke pregnetemo. Testo oblikujemo v hlebček ali štruco in damo v model na toplo, da testo še enkrat vzhaja.

Vzhajano testo postavimo v ogreto pečico na srednjo rešetko in 15 minut pečemo pri 220 stopinjah in 20 minut na 200 stopinjah. Za bolj hrustljavo skorjico postavimo v pečico še posodo z vodo. Testu lahko dodaš semena ali oreščke.

Novo

Preselili smo se na Medvedovo 16, Kamnik. V naši ponudbi so unikatni izdelki več kot 100 ...

NOVO

Iščemo kuharja ali kuharico, natakarico ali natakarja in občasno pomoč na cateringu. Če te ...

Zimski delovni čas (od 8.10.2018 do 31.3.2019)   PON. - ČET.: od 9.00 do 21.00 ...

V gostilni Majolka lahko brezplačno najamete prostor za sestanke, srečanja, promocije, vendar ob ...