Gobova pašteta

Gobova pašteta (za cca 10 oseb)

  • - 50 % gob (500 – 700 g),
  • - 30 % piščančjega mesa (1 hrbet, 2 bedri, piščančja jetra),
  • - 2 – 3 veliki čebuli,
  • - 50 – 100 g pečene slanine ali slanine hamburger,
  • - 1 žlica sladke rdeče paprike,
  • - 3 stroki sesekljanega česna,
  • - 1 žlica gorčice,
  • - 1 žlica majoneze,
  • - poper, sol, 1 žlica začinke, timijan, majaron

Na drobno sesekljano čebulo na olju pražimo, da postekleni in porumeni. Dodamo narezano slanino in malo popražimo. Dodamo gobe, narezane na lističe in popražimo, da izpari sok. Na koncu praženja dodamo papriko, česen, timijan, sol, začinko, majaron, poper. Zmes dobro premešamo in ohladimo. Meso skuhamo do mehkega. Skuhamo tudi piščancja jetra, a jih ne smemo soliti. Od ohlajenega mesa odstranimo kosti in  ga narežemo na manjše kose. Dodamo žlico gorčice in majoneze in zmešamo. Obe masi stresemo skupaj, dobro premešamo in z elektricnim mešalnikom zelo na drobno sesekljamo. Maso ohladimo, po potrebi dodatno začinimo in ponudimo z domačim kruhom.

Novo

Preselili smo se na Medvedovo 16, Kamnik. V naši ponudbi so unikatni izdelki več kot 100 ...

NOVO

Iščemo kuharja ali kuharico, natakarico ali natakarja in občasno pomoč na cateringu. Če te ...

Zimski delovni čas (od 8.10.2018 do 31.3.2019)   PON. - ČET.: od 9.00 do 21.00 ...

V gostilni Majolka lahko brezplačno najamete prostor za sestanke, srečanja, promocije, vendar ob ...