Kloštrska kremšnita

  • Listnato testo
  • Sestavine za kremo: 2,1 l mleka, 3,5 % maščobe, 310 g starane gladke moke tip 400, 100 g vaniljinega sladkorja, 700 g sladkorja, 18 rumenjakov, 18 beljakov
  • Priprava: Testo razdelimo na dva dela in razvaljamo na 3 mm debelo. Prebodemo z vilicami in vsak del posebej spečemo v pečici. 1,5 l mleka, vaniljin sladkor in rumenjake razmešamo, zavremo in umešamo preostalih 6 dl mleka, v katerega smo zamešali moko. Ponovno zavremo in odstavimo, malo ohladimo. Dodamo sneg beljakov, v katere smo zamešali sladkor. Vlijemo na pripravljeno testo. Pustimo, da se strdi. Premažemo s stepeno smetano in na vrh položimo zgornjo plast testa. Narežemo na primerne kose in ponudimo.

 

Besedilo: Sabina Romšak, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik

Novo

Preselili smo se na Medvedovo 16, Kamnik. V naši ponudbi so unikatni izdelki več kot 100 ...

NOVO

Iščemo kuharja ali kuharico, natakarico ali natakarja in občasno pomoč na cateringu. Če te ...

Zimski delovni čas (od 8.10.2018 do 31.3.2019)   PON. - ČET.: od 9.00 do 21.00 ...

V gostilni Majolka lahko brezplačno najamete prostor za sestanke, srečanja, promocije, vendar ob ...