Presna čokoladna torta

Marmorirana presna čokoladna torta

Testo:
• 1,25 skodelice (1 skodelica je cca 240 ml) mletih mandljev
• 1/4 skodelice kokosovih kosmičev
• 3 čajne žličke kakava v prahu
• 4 jušne žlice datljeve paste
• ščepec vanilje v prahu
*Datljeva pasta je polnovredno sladilo. 1 skodelico izkoščičenih datljev + 1,5 skodelice vode + ščep vanilje v prahu – vse to v močnem mešalniku zmešaš v pasto.
Za testo vse sestavine dobro sesekljaš in premešaš v mešalcu, da dobiš lepljivo testo.  Testo daš v tortni  model (cca 24 cm) in jo z rokami lepo potlačite po celem dnu, da je visoko cca 5 mm. Testo, daj tudi na rob modela, da se krema ne bo prijela nanj in tudi zaradi lepšega izgleda.

Bela in temna čokoladna masa:
• 1,5 skodelice mletih indijskih oreščkov (lepše in lažje je delo z njimi, če jih namočiš čez noč)
• 3/4 skodelice vode
• 1/4 skodelice agavinega sirupa
• 1/4 skodelice javorjevega sirupa
• ščep vanilije v prahu
• ščep soli
• 1/3 skodelice kokosovega olja, ki ga prej utekočinite
• 1/4 skodelice kakavovega masla, ki ga prav tako prej utekočinite
Bela krema: v močnem mešalcu zmešaj vse sestavine, razen kokosovega in kakavovega masla. Potem dodaj utekočinjeni maščobi in še enkrat zmešaj, da dobiš gladko belo  kremo. Tretjino mase odlij stran.
Temna krema: beli masi, ki je ostala, primešaj 0,5 skodelice kakava v prahu + 1/4 skodelice vode in zmešaj v rjavo čokoladno kremo.

Na testo daj najprej belo kremo in čez to še temno in z zobotrebcem zamešaj marmoriran vzorec. Torto daj čez noč oz. za par ur v hladilnik.
Serviraj raje manjše koščke, ker je torta zelo nasitna. Okrasitev je stvar osebnega navdiha, ampak pomarančni krhlji gredo res dobro zraven.

Novo

Preselili smo se na Medvedovo 16, Kamnik. V naši ponudbi so unikatni izdelki več kot 100 ...

NOVO

Iščemo kuharja ali kuharico, natakarico ali natakarja in občasno pomoč na cateringu. Če te ...

Zimski delovni čas (od 8.10.2018 do 31.3.2019)   PON. - ČET.: od 9.00 do 21.00 ...

V gostilni Majolka lahko brezplačno najamete prostor za sestanke, srečanja, promocije, vendar ob ...