Presni tiramisu

Spodnja plast oz. osnova:
100 g indijskih oreščkov
100 g orehov
Vsako vrsto oreščkov posebej zmeljemo v močnem mešalniku. Nato jih združimo in dobro premešamo. Zrnasto zmes nato položimo na dno manjšega modela za tiramisu.

Krema:
7 banan
200 g mletih indijskih oreščkov, ki jih namočimo za nekaj ur
100 g kokosovega olja
110 g presnega agavinega sirupa
1 čajna žlička vanilije v prahu
Vse sestavine damo v močan mešalnik in dobro premešamo, da ni več nobenih grudic ali zrn temveč dobimo gladko kremo, ki jo previdno prelijemo na oreščke.


Posip namesto kave:
24 g mletih indijskih oreščkov
27 g mletih kakavovih zrn
Kakavova zrna in oreščke premešamo in potresemo po kremi.


Posip:
10 g kakava v prahu
4 g cimeta

Vse sestavine drugo za drugo naložimo v manjši model za tiramisu. Pustimo, da se shladi in narežemo.
 

Novo

Preselili smo se na Medvedovo 16, Kamnik. V naši ponudbi so unikatni izdelki več kot 100 ...

NOVO

Iščemo kuharja ali kuharico, natakarico ali natakarja in občasno pomoč na cateringu. Če te ...

Zimski delovni čas (od 8.10.2018 do 31.3.2019)   PON. - ČET.: od 9.00 do 21.00 ...

V gostilni Majolka lahko brezplačno najamete prostor za sestanke, srečanja, promocije, vendar ob ...