Segedin golaž

Kislo zelje vsebuje veliko vitamina C in drugih koristnih sestavin in je lažje prebavljivo od svežega.

700 g svinjskega plečeta ali rebrc
700 g kislega zelja
2 veliki čebuli
2 žlici paradižnikove mezge
2 dl kisle smetane
2 žlici olja
2 žlici moke
sol
črni poper v zrnu
1 žlička kumine
2 žlici mlete rdeče paprike
2 stroka česna
3 lovorovi listi 
 

Meso narežemo na manjše kocke.  Čebulo olupimo in drobno sesekljamo.  V posodi segrejemo olje in na njem med mešanjem posteklenimo sesekljano čebulo.  Prepraženi čebuli dodamo narezano meso in  vse skupaj med občasnim mešanjem počasi pražimo 15 minut.  Prepražene sestavine potresemo z mleto rdečo papriko   in na hitro premešamo. Dodamo zelje in prilijemo toliko vode, da prekrije vse sestavine. Zavremo, dodamo lovorove liste, kumino in olupljena česnova stroka, potem pa počasi kuhamo 60 do 90 minut.  10 minut pred koncem kuhanja v lončku gladko razmešamo kislo smetano in moko, potem pa podmet vmešamo v jed, ki jo po potrebi posolimo.

Segedin golaž  ponudimo s kuhanim krompirjem ali z dobrim domačim kruhom.

Če je zelje prekislo, ga speremo pod tekočo vodo.  Če vam paše bolj pikanten okus, dodajte še pekočo papriko.

Novo

Preselili smo se na Medvedovo 16, Kamnik. V naši ponudbi so unikatni izdelki več kot 100 ...

NOVO

Iščemo kuharja ali kuharico, natakarico ali natakarja in občasno pomoč na cateringu. Če te ...

Zimski delovni čas (od 8.10.2018 do 31.3.2019)   PON. - ČET.: od 9.00 do 21.00 ...

V gostilni Majolka lahko brezplačno najamete prostor za sestanke, srečanja, promocije, vendar ob ...