Špageti s pestom

Špagete zavreš v velikem loncu, soliš in ko voda zavre jih kuhaš po navodilih na škatli. Pripraviš pesto:
- 50 g pinjol
- 3 šopke sveže bazilike
- 100 g parmezana v kosu
- 3-4 stroke česna
- groba morska sol po okusu
- 100 ml olivnega olja
 

Popražiš pinjole in jih ohladiš. Parmezan drobno nastrgaš. Česen olupiš, bazilikine listke osmukaš in grobo nasekljaš. Vse skupaj streš v možnarju in počasi dodajaš sol in olje. Če ti je to prenaporno, pa lahko vse daš v mikser in melješ, da nastane kremasta masa. Lahko jo začiniš z mletim poprom.

Kremasto omako pesto daš v toplo posodo in na to naložiš kuhane špagete. Zmešaš in ponudiš. Enostavno, ampak zelo dobro.

Novo

Preselili smo se na Medvedovo 16, Kamnik. V naši ponudbi so unikatni izdelki več kot 100 ...

NOVO

Iščemo kuharja ali kuharico, natakarico ali natakarja in občasno pomoč na cateringu. Če te ...

Zimski delovni čas (od 8.10.2018 do 31.3.2019)   PON. - ČET.: od 9.00 do 21.00 ...

V gostilni Majolka lahko brezplačno najamete prostor za sestanke, srečanja, promocije, vendar ob ...