Tortilja quesadilla in guacamole omaka

Quesadiljo lahko ponudiš kot prilogo, predjed, s solato pa je lahko tudi okusna glavna jed. Najbolj enostavno povedano, je to topel mehiški sendvič. V nadevu je obvezno čebula, čili, zelenjava in dodatek: meso, zelenjava, tuna, kar ti najbolj prija. Tortiljo daš v ponev, naložiš nadev, daš gor še malo sira - nacho in ...na vse to daš še eno tortiljo. Z obeh strani zapečeš in narežeš na trikotnike. Ponudiš z različnimi omakami. Meni je najbolj všeč omaka guacamolle.
Recept: Prepražim čebulo, popečem na trake narezano zelenjavo (papriko, bučke, melancana, korenček), česen, dodam tuno iz pločevinke in vse skupaj potresem z naribanim sirom ali nacho sirom in mehiško začimbo (paprika, čili, koriander, česen, čebula...). To naložim na tortiljo in če je velika jo prepognem in popečem z obeh strani, če pa je majhna pa dam dve in z obeh strani popečem. pečeno narežem ali serviram celo. Če ti tuna ni všeč, daš v nadev koščke piščanca ali pa omako iz mletega mesa.

Guacamole - zelena mehiška specialiteta. Obstaja veliko receptov. Jaz ga delam brez čebule. Kupiš ravno prav zrel avokado (na otip malo mehek), ga izdolbeš in zmečkaš z vilicami. Dodaš sol, poper, strt česen, limeto, malo zmečkanih pelatov in pekoč feferon ali čili papriko. Vse to dobro premešaš. Nekateri dodajo tudi malo smetane, odvisno od okusa. V Mehiki so bili mehičani zadovoljni z mojim guacamolejem. Je pa to dobra omaka zraven čipsov, mesa, tortilj ali pa namaz na kruhu. Slastno!

Novo

Preselili smo se na Medvedovo 16, Kamnik. V naši ponudbi so unikatni izdelki več kot 100 ...

NOVO

Iščemo kuharja ali kuharico, natakarico ali natakarja in občasno pomoč na cateringu. Če te ...

Zimski delovni čas (od 8.10.2018 do 31.3.2019)   PON. - ČET.: od 9.00 do 21.00 ...

V gostilni Majolka lahko brezplačno najamete prostor za sestanke, srečanja, promocije, vendar ob ...