Zeliščni kruh

Zeliščni kruh s sirom in čebulo - da prihraniš maščobo mu dodaš sir močnega okusa

- 300 ml mlačne vode
- žlička kvasa
- ščep sladkorja
- 1 žlica olja
- drobno sesekljana čebula
- 450 g bele moke
- žlička sladkorja
- žlička gorčičnih semen
- 3 žlice sesekljanih zelišč (timijan, peteršilj, majaron, žajbelj)
- 75 g naribanega sira

Na olju prepraži čebulo, da pozlati. Zmešaj vodo, kvas in sladkor in pusti 10 minut. V skledi zmešaj moko, sol, gorčična semena, zelišča, sir (2žlici ga prihrani). Dodaj čebulo, kvasec in postopoma vmešaj moko, da dobiš mehko testo. Testo daj na pomokano desko in gneti 5 minur, da postane gladko in prožno. Daj ga v čisto skledo in pusti 2 uri na toplem, da naraste na dvojno količino. Ponovno pregneti vzhajano testo in ga razdeli na dva dela. Vsak del razvaljaj v dolgo štruco cca 30 cm. Po vrhu jo poševno zareži in potresi s sirom. Pusti na toplem še 30 minut in potem daj v ogreto pečico na 220 stopinj za cca 25 minut.

Novo

Preselili smo se na Medvedovo 16, Kamnik. V naši ponudbi so unikatni izdelki več kot 100 ...

NOVO

Iščemo kuharja ali kuharico, natakarico ali natakarja in občasno pomoč na cateringu. Če te ...

Zimski delovni čas (od 8.10.2018 do 31.3.2019)   PON. - ČET.: od 9.00 do 21.00 ...

V gostilni Majolka lahko brezplačno najamete prostor za sestanke, srečanja, promocije, vendar ob ...