Žlikrofi po domače

Žlikrofi - ostalo mi je nekaj govedine iz juhe, ki jo z dodatki lahko uporabim v slastne žlikrofe.

Potrebuješ:
- goveje meso - zmelješ
- prepraženo čebulo
- peteršilj
- jajce
- začimbe po tvojem okusu (majaron, origano)
- malo parmezana

Vse sestavine pregneteš, da dobiš enotno maso. Rezančno testo narediš iz jajca, moke, soli in malo vode. Testo razvaljaš, izrežeš kvadratke. Na vsak kvadratek daš eno žličko nadeva in ga zložiš v culico - meni so taki najbolj všeč. 
Zavreš vodo, jo posoliš in žlikrofe daš v vodo in kuhaš od 10-15 minut. Posebej na maslu prepražiš drobtine in kuhane žlikrofe povaljaš v drobtinah. Serviraš toplo s skledo domače solate.
Lahko pa take žlikrofe zakuhaš v domačo govejo juho, ali narediš paradižnikovo, sirovo ali kakšno drugo omako in vse skupaj potreseš z naribanim parmezanom.

Novo

Preselili smo se na Medvedovo 16, Kamnik. V naši ponudbi so unikatni izdelki več kot 100 ...

NOVO

Iščemo kuharja ali kuharico, natakarico ali natakarja in občasno pomoč na cateringu. Če te ...

Zimski delovni čas (od 8.10.2018 do 31.3.2019)   PON. - ČET.: od 9.00 do 21.00 ...

V gostilni Majolka lahko brezplačno najamete prostor za sestanke, srečanja, promocije, vendar ob ...